Welkom op Shoptiponline.nl het online magazine met de leukste tips over wonen, gadgets, gezondheid, fashion. auto's. de zakelijke markt en veel meer. Toen ik begon met shoptiponline focuste ik mij eigenlijk voornamelijk op mode en fashiontips. Toen ik een tijdje bezig was begon ik het schrijven zo leuk te vinden dat ik ook tips ging schrijven over interieur, meubels en coole accessoires voor in huis. Van het een kwam het ander en nu zet ik mijn passie door in verschillende onderwerpen die ik graag met het publiek deel. Lees gauw verder, want er staan een heleboel leuke artikelen voor jou op mijn blog.

Op welke leeftijd je kind een telefoon?

Sommige technologische vooruitgang gaat zo snel dat ze amper zijn bij te houden. Dit geld bijvoorbeeld voor de internet en sociale media revolutie. Maar ook de snelheid waarmee mobiele telefoons ontwikkeld zijn is schrikbarend. Tegenwoordig lopen we allemaal met een kleine computer op zak. Maar de realiteit is dat toen ik zelf opgroeide alleen kon telefoneren en sms’jes kon sturen met mijn telefoon. En voor mijn ouders was het nog anders. Die moesten gewoon naar de huistelefoon bellen en kijken wie er opnam. Dit was nog lastig wanneer mijn vader mijn moeder probeerde te bellen. Nu zijn de mensen van mijn generatie zelf op een leeftijd waar we kinderen hebben.

Sociale Media

De vraag is nu dan ook, op welke leeftijd moeten we een smartphone aan onze kinderen geven. Dat is iets waar veel over gespeculeerd wordt. Het blijkt uit onderzoek dat heel veel kinderen al op twee of driejarige leeftijd met de Ipad van hun ouders spelen. Toch is het maar de vraag of het wel verstandig is dit toe te laten. Apps zoals YouTube, Facebook etc. worden zo gemaakt dat ze ontzettend verslavend zijn. Het is belangrijk dat kinderen buiten spelen. En in het echte leven met andere kinderen omgaan.

Zeker in het begin van de puberteit zitten veel jongeren met zichzelf in de knoop. Vaak zijn er problemen met mensen die gepest worden op school. Zoals Louis CK ooit zei in een interview is pesten via het internet ontzettend gevaarlijk omdat kinderen niet de reactie zien van de kinderen die ze pijn doen. Ze zijn zich daarom niet bewust over de gevolgen van hun acties.

Verantwoordelijkheid

Desondanks zullen natuurlijk kinderen uiteindelijk wel de verantwoordelijkheid moeten krijgen van een telefoon. Het is belangrijk dat je voordat je je kind een telefoon geeft met ze praat over de verantwoordelijkheid die hierbij komt kijken. Je kunt bijvoorbeeld je kind een lg telefoon voor hun verjaardag geven en meteen even er met ze over praten.

Uiteindelijk is de leeftijd waarop je een kind een smartphone geeft afhankelijk van hoe volwassen het kind zich gedraagt en hoe open het kind naar je is. Dit is aan alle ouders om zelf te besluiten. Bill Gates heeft aangeraden een kind pas een telefoon op 14-jarige leeftijd of later te geven. Wat je natuurlijk niet wilt is dat jouw kind de enige op school is die telefoon heeft. Daarom kan het ook verstandig zijn om met andere ouders erover te praten.

Similar Articles

Comments

Advertismentspot_img

Instagram

Most Popular