Technische vacatures: vind je baan online

Het zijn roerige tijden in werkend Nederland. Stakingen, ontevredenheid, mensen die constant van baan wisselen opzoek naar iets anders. Ik moet eerlijk zeggen dat het bij mij af en toe ook wel begint te kriebelen. Ik zit al vele jaren op dezelfde plek. Steeds meer vraag ik me af: is dit het nou? Kan ik niet meer? Zijn er geen betere posities voor mij weggelegd? Ik ga zeker niet tegen mijn zin naar mijn werk. Helemaal niet zelfs. Maar als ik vrienden hoor praten over hun carrière dan schaam ik me soms wel een beetje. Heb ik zelf eigenlijk wel een carrière of heb ik gewoon een baan waarin ik al jaren vastzit? Ik ben nu nog jong en ik kan nu nog makkelijk wisselen. Moet ik dat misschien niet eens gaan doen? Op een vrije dag ging ik gewoon eens internet op om die vragen te beantwoorden. En daar trof ik een wereld vol mogelijkheden aan en langzaam aan veranderde mijn kijk op deze zaken.

Technische vacatures: ruime keuze

Op internet vind je een keur aan technische vacatures, waar ik voor in aanmerking kom. Opeens openden zich allerlei mogelijkheden voor me. Natuurlijk wist ik al veel langer dat ik online is moest gaan kijken, maar ik had die stap nooit genomen. Ik kan natuurlijk zeggen: omdat het er niet van kwam, maar dat is niet helemaal de waarheid. Ik hield me gewoon vast aan het oude vertrouwde. Als je niet weet dat er nieuwe vacatures voor je zijn, hoef je er ook niet over na te denken immers. Tot mijn verbazing en ook wel opwinding kwam ik al heel gauw een vacature tegen die gewoon helemaal bij mij paste. En opeens was mijn dagje oriënteren een dag geworden waarin ik mogelijk een belangrijke carrière stap kon doen. Maar durfde ik wel?

Een nieuwe toekomst

Ik las en herlas de vacature op internet talloze malen en ik belde mijn beste vriend. Nou, die wist het wel: doen! Ik heb het gedaan. Ik heb gewoon gesolliciteerd. Wat had ik te verliezen? Niets, bleek achteraf. Ik had alleen maar heel veel te winnen. Het is echt ongelofelijk, maar twee maanden later had ik in een andere baan in een hogere functie en met meer salaris. Maar belangrijker nog: het is een baan met heel veel uitdaging, leuke collega’s en een mooi toekomstperspectief. Snuffelen op internet kan je zomaar op een dag iets heel moois opleveren.

Similar Articles

Comments

Advertisment

Instagram

Most Popular

6 manieren om meer geld te verdienen

Helaas moeten we er allemaal aan geloven maar zonder geld kunnen we niet leven. Om de rekening te kunnen betalen, kleren te kunnen kopen...

Een nieuwe vloer is erg verfrissend!

De zomer staat weer bijna voor de deur en dat betekent dat men weer veel extra vrije dagen hebt. Normaal gesproken gaan we met...

6 voordelen van gamen

First Person Shooters, arcade games of racespellen. Online game is ontzettend populair bij jong en oud. Elk jaar wordt de techniek beter, sneller en...