Welkom op Shoptiponline.nl het online magazine met de leukste tips over wonen, gadgets, gezondheid, fashion. auto's. de zakelijke markt en veel meer. Toen ik begon met shoptiponline focuste ik mij eigenlijk voornamelijk op mode en fashiontips. Toen ik een tijdje bezig was begon ik het schrijven zo leuk te vinden dat ik ook tips ging schrijven over interieur, meubels en coole accessoires voor in huis. Van het een kwam het ander en nu zet ik mijn passie door in verschillende onderwerpen die ik graag met het publiek deel. Lees gauw verder, want er staan een heleboel leuke artikelen voor jou op mijn blog.

3 tips hoe jij je voorbereidt op de komst van je puppy

Sinds 2 weken heb ik een puppy. Ik hou erg van honden, en het opvoeden van een puppy is een droom die eindelijk in vervulling gaat. Mijn schoonzusje had een nestje met labrador puppies en het was liefde op het eerste gezicht. Er waren nog 3 puppies over en ik heb voor de actiefste van het stel gekozen, Lex heet hij. Toen Lex bij mij kwam wonen ging ik snel online op zoek naar de benodigde spullen. In deze blog vertel ik jullie hoe je je kan voorbereiden op de komst van een puppy.

1. Zorg dat je alle basics in huis hebt

Een puppy heeft aan het begin weinig nodig. Een puppy is net als een baby, veel meer dan een slaapplek, eten en aandacht heeft hij voorlopig niet nodig. Ik kocht voor mijn puppy een fijne zachte mand met bijhorend dekentje, en ik kocht ook vast puppyvoer. Bij diervoeding loont het zich om net als bij je eigen boodschappen op aanbiedingen te letten. Zo kocht ik online een grote batch aan puppyvoer in tegen een aantrekkelijke prijs van 1 + 1 gratis. Dat scheelt wel. Verder kocht ik een halsband en lijn zodat mijn puppy daar meteen aan kan wennen en we eventueel al een rondje buiten kunnen lopen.

2. Een ongeluk zit in een klein hoekje…

Hoe goed jij ook voor je puppy zorgt, je kan niet alles voorkomen. Zo zal je puppy misschien een keer vlooien of teken oplopen, last krijgen van een parasiet of iets verkeerds eten en moeten overgeven. In dat soort situaties is het fijn als je je puppy direct kan helpen. Ik zocht daarom online naar een dierenapotheek, en bestelde vast wat middeltjes tegen verschillende kwalen. Natuurlijk hoop ik dat ik deze middeltjes nooit nodig heb, maar je weet het maar nooit. Ik voel me in ieder geval gerustgesteld met deze middeltjes in huis.

3. Bereid je huis voor op de komst van je puppy

Met een puppy in huis moet je op een paar dingen letten. Je puppy is in het begin erg speels, en weet hij niet waar hij wel en niet mee mag spelen. Je puppy zal misschien dingen kapot maken, of dingen verplaatsen of verstoppen. Maak daarom plek voor je puppy en zorg dat je kamers puppy-proof zijn. Zorg dat er geen spullen op de grond of in open kasten liggen waarvan jij niet wilt dat je puppy er mee speelt.  Met een puppy zul je ook vaker moeten schoonmaken. Je puppy neemt zand en modder mee van buiten en bovendien kan je puppy verharen. Hier vond ik online ook een handige tool voor: de Furminator. Die heb ik vast aangeschaft en mijn puppy vindt het heerlijk om hiermee gekamd te worden.

Het lijkt misschien een hele onderneming zo een puppy in huis, maar ik kan je verzekeren dat het het meer dan waard is!

Similar Articles

Comments

Advertismentspot_img

Instagram

Most Popular